Yeraltı ve Yüzey Suyu Drenajı için

Modüler Susuzlaştırma Sistemleri

Etkili susuzlaştırma için modüler sistem; mütevazı boyutu ve ağırlığı sayesinde ağır makinelere ihtiyaç duymadan kolayca hareket ettirilebilen çoklu pompalama üniteleri ve ilgili elektrik kontrol merkezlerinden oluşur.

Geniş ve spesifik susuzlaştırma gücü gerektiren uygulamalarda, pompalama üniteleri susuzlaştırma gücü gerekliliklerine ve gerekli nakil yüksekliğine göre seri veya paralel bağlantıda birleştirilebilir.

Tüm modüller otomatiktir, merkezi kontrol merkezinden veya mobil iletişim cihazlarındaki web arayüzü üzerinden yönetilir. Sistem, kriz durumlarında esnek, güçlü, verimli ve özellikle etkilidir. Güvenilirlik, servis teknisyenleri için onarım ve bakımı kolaylaştıran tüm yapısal bileşenlerin modülerliği ile sağlanır. Bu, nihai servislerin maliyetini ve süresini önemli ölçüde azaltır ve stoklanmış yedek parçaların miktarını azaltır.

Yararları:

• 80 mm'ye kadar boru hatları içindeki katı parçacıkların akışına karşı direnç

• Maksimum güvenilirlik, dayanıklı yapıya sahip tek kademeli pompa ünitesi

• Ekipman hareketliliği, deşarj boru sistemlerinin esnekliği

• Madenin herhangi bir yerinde çok yönlü kullanım

• Kusursuz çalıştırma

• Sürekli pompa istasyonları izleme

• Kontrol merkezinden veya mobil iletişim cihazındaki web arayüzü üzerinden uzaktan yönetim

• Operasyon ve yönetim kolaylığı

• Modüller sürekli yönetime, kontrol güvenliğine ihtiyaç duymaz

• Kolay bakım için tüm bileşenlerin modülerliği

Eşit taşıma yüksekliğine sahip arazi koşullarına uyum için seri pompa konfigürasyonu seçenekleri: Pompaların paralel bağlantısı ve su seviyesine göre otomatik güç düzenlemesi:
Modüler Susuzlaştırma Sisteminin Faydaları ve Özellikleri:
Silt ve çamur su pompalamasının en aza indirilmesi: Acil durumlara hızlı çözüm:
Yağmurlar sırasında her şerit madeni maden, çamur suyu veya silt içindeki en düşük noktalara akan ve daha sonra pompa istasyonu havzalarında biriken ve sabit parçalarının suya daldırılmasıyla ilgili sorunlara neden olan aşırı su beslemesinde sorunla karşı karşıyadır.

Buna kıyasla, modüler sistem, emiş sepeti her zaman mevcut su yüzeyinin altında hareket eden yüzer platformda bulunan dikey pompa kullanır. Bu çözelti çamur emme, pompa tıkanma en aza indirir ve pompa istasyonunun üst düzeylerinde güvenli sel sağlar. Çözünmeyen madde ve çamur suyunun havzayı taşması tehdidi altında olan şiddetli yağmurlardan sonra acil durumlarda, bu sistem pompalamanın gerçek havza silt temizliği yapılmadan önce en uzun süre devam etmesini sağlar.

Sistem, geniş ve spesifik susuzlaştırma gücü gerektiren bir uygulamaya dayanarak, susuzlaştırma gücü gerekliliklerine ve gerekli nakil yüksekliğine göre seri veya paralel bağlantıda birleştirilebilen çoklu pompalama üniteleri ve ilgili elektrik kontrol alt istasyonlarından oluşur.

Pompalama ünitelerini herhangi bir ankraj olmadan madende tutarak sistem hareketliliği sağlanır, pompalar sert çekme kızaklarında depolanır ve ihtiyaca göre kolayca hareket ettirilebilir.

Su deplasmanının esnekliği, maden yüzeyini yeterince kopyalayabilen elastik PE-HD (Yüksek Yoğunluklu Polietilen) boru hattının (100m ila 200m uzunluğunda bölümler halinde teslim edilir) kullanımını kolaylaştırır. Boru hatları herhangi bir kısıtlama olmadan dışarıya yerleştirilir, yeniden inşası veya onarımı için kolay erişim sağlar.

Pompa istasyonları da dahil olmak üzere bu sistem, ağır makinelerin kullanılmasına gerek kalmadan, büyük mesafelerde hızlı bir şekilde yeniden inşa edilebilir, ayarlanabilir veya hareket ettirilebilir. Çoğu maden ocağında acil durumların üstesinden gelmek için ana sistemdir.

Operasyon ve yönetim kolaylığı
Otomatik pompa istasyonlarının yönetimi, kompakt mobil elektro-istasyonlardan yapılır. Maksimum güvenilirlik sağlamak için tüm mekanik ve elektrikli bileşenler, beraberindeki elektrik sistemlerine olan ihtiyacı en aza indirecek şekilde tasarlanmıştır. Bu, toza, güç dalgalanmasına ve zorlu hava koşullarına karşı direnci güçlendirir.

Tüm susuzlaştırma sistemi standart işletimde tamamen otomatik bir varlık olarak çalışır, düzenli olarak, ilgili pompa istasyonları belirlenen parametrelerde çalışır: sistem gücü açık su seviyesi yüksekliği, sistem gücü kapalı su seviyesi yüksekliği, saniyede litre olarak boşaltma gücü. Sistemin her durumu, örneğin: çalışma, bekleme, hata, ek olarak ilgili her alt istasyona yerleştirilen yerel görsel ışık sinyalleri ile birlikte gelir.

Gerekirse, pompa istasyonunu manuel modda yöneten personel, pompa istasyonu akım durumu hakkında görsel ve akustik sinyalizasyon ile uyarılır. Manuel uygulama temel olarak sadece ilgili elektrik kontrol alt istasyonunda başlatma, durdurma ve bekleme arasında geçiş yapmak anlamına gelir, kontrol panelinin kendisi alt istasyonun yan tarafındaki korumalı kontrol kutusuna yerleştirilir.

Otomasyon ve sürekli çalışma izleme Web arayüzü üzerinden uzaktan yönetim
Susuzlaştırma sistemi ve pompa istasyonları tamamen izlenir. Tüm trafo merkezi durumları, olayları ve alarmları kablosuz olarak kontrol merkezine aktarılır ve büyük ekran monitörlerde görüntülenir. Bu kontrol merkezinden tüm susuzlaştırma sistemi de uygulanabilir.

Tüm veri aktarımları, ilgili pompa trafo merkezlerine ve diğer yardımcı susuzlaştırma ekipmanına bağlanan kapalı ağ yoluyla güvence altına alınır.

Arabağlantı iletişim teknolojisi, sistemdeki ilgili pompa istasyonları arasında veri aktarımı sağlar. Bu teknoloji sayesinde çalışma durumunun sürekli izlenmesi söz konusudur. Alt modül arızası durumunda, birbirine bağlı makineler ve elektrikli ekipmanlarda gereksiz hatalardan kaçınmak için tüm pompa istasyonu güvenli bir şekilde kapatılır.

Kontrol merkezinde bağlantı hatası olması durumunda, ilgili pompa istasyonları belirtilen parametrelere göre otomatik olarak devam eder. Bağlantı yeniden kurulduktan sonra veriler yeniden senkronize edilecek ve kontrol sistemi güncellenecektir.

Uzaktan yönetim kapsamında, pompa istasyonları mobil iletişim cihazı üzerinden bile yönetilebilir. Yetkili personel web arayüzü üzerinden pompa istasyonlarına bağlanabilir ve durumu, hataları görüntüleyebilir ve alarm her oluştuğunda uyarılırlar. Bu sayede acil durumlarda bile tüm güncel sorunları uzaktan yönetmek ve teknisyenin iş ve onarımlarını organize etmek mümkündür.

Açık ocak madenlerindeki modüler susuzlaştırma sistemi, hem sabit hem de acil durumlar için çok güvenilir, etkili ve değişkendir. Kullanımı otomatiktir, kolaydır ve çok nettir. Diğer getirilerinin yanı sıra, sistemin özellikleri bakım personeli sayısı için gereksinimleri azaltır.

Güvenilirlik, Basitlik, Çok Yönlülük Temel Teknik Özellikler
Temel modüler susuzlaştırma sistemi elemanları yatay ve dikey pompalardır. Modüllerdeki pompaların boyutu bireysel olsa da (müşteri gereksinimlerine göre), aşırı koşullarda ve onarımlar sırasında gerekli kullanım nedeniyle, daha küçük tek kademeli pompa ünitelerini test etmenizi öneririz. Daha iyi hareket kabiliyetinin yanı sıra, tartışmasız avantajı, dayanıklı yapı ve drenajlı maden suyu ile birlikte boru hattı içindeki malzeme akışına karşı çok yüksek direnç nedeniyle uzun vadeli güvenilirliktir. Önerilen modellerde pompa üniteleri yüksek güvenilirlik sağlar, ayrıca hidrolik bileşenlerin değiştirilmesine gerek kalmadan 20 yıla kadar çalışabilir.

Susuzlaştırma sisteminin tüm mekanik ve elektrik bileşenleri modülerdir. Tüm sistemin çok yönlülüğü, nihai onarım, parça değiştirme süresini azaltır, servis teknisyenleri için yönlendirme ve bakımı kolaylaştırır ve stoklanmış yedek parça miktarını önemli ölçüde azaltır.

Pompa Çıkışı 166-200 Lt/sn.
Taşıma Yüksekliği (1 Modül) 25-65m.
Katı Parçacık Payı 80mm..
PE HD Borular Çap 100mm.
Boru Uzunluğu (Makara) 100/200 metre
* İstek Üzerine Diğer Seçenekler
DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN İLETİŞİME GEÇİN!